Grafik Uygulama 2020 Trendleri
Tasarım yaşadığımız zamanı ve eğilimleri anlamamızı sağlar. Yeni bir tasarım üzerinde çalışırken bu trendler önemli bir yol göstericidir. 2020 için genel tasarım trentleri? Tıpkı hayatın diğer aşamalarında olduğu gibi çekilişle belirlenmekte. Trendler, grafik tasarımın zıt kutuplarını karşılaştırarak o yılın tasarım eğilimlerini belirlemektedir.
- 3D tasarım ve tipografi
- Asimetrik düzenler
- Art Deco
- Modern Tasarım
- Tonlar ve gradyanlar
- Fotoğraflar için sıcak ve soğuk renkler
- Hafif ve zarif özel çizimler
- Buxom Serifs Font
- Açık kompozisyonlar
- İzometrik tasarım
1. 3D Tasarım ve Tipografi
Şu anda her yerde baktığınız tabelalarda, dergi ve kitap kapaklarında alan derinliğine sahip kompozisyonların kullanıldığını göreceksiniz. 3D Tipografinin en iyi yanı bu eğilim için en iyi sonucu veren belirli bir tür olmamasıdır.


2. Asimetrik Tasarımlar
Geçtiğimiz yıllarda standart olan birbirine paralel katı ızgara tabanlı tasarımlar yerine artık serbest çizgiler, asimetrik çizgi gruplarıyla oluşturulan tasarımlar dikkatimizi çekmekte ve trend olmakta. Şablon tabanlı tasarım sitelerinin baskınlığı, bilinmeyen bir grup tarafından bu tarz yapılan çalışmaların sıklığı giderek artmakta inanılmaz derecede dikkat çekmekte. Şimdi tasarımcılar daha özel ve kendini canlı tutan bu tasarımlarla ürünler oluşturmaya devam ediyorlar.
Asimetrik tasarım trendleri kendini tekrar eden seri ve paralel çizgilerden kurtarıp, daha fazla kinetik enerji ve doğrusal olmayan çizgilerle hareket ederler. Bir tasarımda, bir uygulamada veya bir sitede, asimetrik bir düzen dikkat ister. Kullanıcı, bilgiyi ve grafiklerin kendini nereye götürebileceğine dair gelen bir merakla, tasarımı kaydırırak veya inceleyerek merak ve ilgi hissiyatı oluşur.

3. Art Deco
“Modern” tasarım dönemi, adını I. Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan ve neredeyse yarım yüzyıl boyunca devam eden, modernizmin sanatsal hareketinden alır. Bu dönemden şu anda tam bir rönesans yaşayan iki ana stil var: 1920’lerin son derece süs ve göz alıcı Art Deco tasarımları ve 1950’lerin ve 60’ların Orta Yüzyıl Modern döneminin aerodinamik organik formları.
Yirmili yüzyıl tasarımlarının ilham veren tasarımları 2020’de patlaması bekleniyor. Trendin özellikle logo çalışmalarında öne çıkacağı ve bu etkiyi tipografik sanatlarda görüleceği düşünülüyor. Çünkü sans-serif’ler klasik afiş tasarımında dar ve uzun olması yönüyle, zengin ve lüks hissettiriyor – ve bu son birkaç yıldır hâkim olan rustik, gizemli havayı yansıtıyor.
4. Modern Tasarım
Organik temiz çizgileri kucaklamaya karar verebilirsiniz. Yüzyıl ortası etkisi, son birkaç yıldır iç tasarım ve moda gibi alanlarda belirgin bir şekilde görülürken, grafik çalışmalarında giderek büyüyen bir trend olmuştur.
Savaş sonrası dönemin reklam resimlerine dönüşen illüstrasyon stillerinde özellikle belirgindir. Ve o dönemde olduğu gibi, küçük şirketler ve yeni başlayanlar özel illüstrasyon çalışmalarının gücünü biliyorlar. Yüzyılın ortalarından etkilenen bu illüstrasyonla açıkça modern bir tarzda oluşturulan rüya gibi renk paletleri olan birçok markayı görürüz. 2020’dede bunların web ve baskı çalışmalarında da devam ettiğini görmeyi umut ediyoruz.
5. Tonlar ve Gradyanlar
Degradeler – bazen renk olarak adlandırılan “renk geçişleri” son birkaç yıldır iyi bilinen bir trend olmuştur. Son zamanlarda kesinlikle logo tasarımına daha yoğun bir şekilde geri dönmeye başladılar. Ofset Teknolojisi geliştikçe logolar tek renk ve iki renkli tasarımlarından daha çok gradyanla renkli karşımıza çıkıyor. Bazı kombinasyonlar (mavi / mor, kırmızı / turuncu) uygulandığı gibi, bazılarıda daha kalın çift tonlu soluk renkler kullanır.
Geçen iki yıl içinde “çift ton dönüşü” konusunda büyük bir akım vardı. Şimdi, genellikle Spotify’a ve ikonik çalma listesi kapaklarına bu tasarım uygulandı, iki paralel eğilim birleşti ve 2019’u çift ton gradyanının yılı haline getirdi.
6. Fotoğraflar için sıcak ve soğuk renkler
Sıcak renkler daha aktif ve duygusal olarak yüklü. İzleyiciye atlarlar, dikkat çeker ve ilgi çekerler. Genel olarak, sıcak renkler soğuk renklerden daha nadirdir, bu nedenle küçük bir sıcaklık sıçramasına bile sahip bir görüntü öne çıkabilir. Bu, gün batımı ve güneşin doğuşundaki fotoğrafların yanı sıra sonbahar renklerinin de olduğu kadar popüler olmasının bir nedenidir.
Soğuk renkler ise daha yumuşak ve yumuşaktır. Özellikle aynı noktada sıcak bir renk ortaya çıkarsa, arka plana kaybolurlar. Genel olarak, sıcak bir renkle aynı derecede dikkat çekmezler, ancak bu kesinlikle kötü bir şey değildir. Sıcak renkler aşırı güç verebilir; serin renklerin yatıştırıcı ve sakin görünmesi daha olasıdır. Gün batımının ve gün doğumu bile mavi bir manzara altını bile döndürebilse de, doğanın çoğu soğuk renklerden yapılmıştır.